Jag plockar fram påskprydnader just nu. Hittade en perfekt påskduk till matbordet. . . Och så kom jag på att jag virkat en duk. Den ser däremot alldeles för stor ut för vardagsrumsbordet. Jag hade ju tänkt köksbordet. . . Bara att byta då. . . Så farligt är det inte.
Jag har påskskinkan i ugnen och det är ett passande jobb då vi faktiskt har tagit en slödag. . . Suttit på altanen tillsammans med LO. Men jisses så solen värmer. Vi trodde ett tag att pool-linern hade gått sönder , då det inte var så mycket vatten i poolen. Men nu ser vi att det var nog mycket snö ovanpå så det såg ut som om det vatten som smält var långt under själva iskanten. Nu är det bara att vänta och hoppas att det tinar fooooort så vi får sätta på vattenvärmaren och plums i "baljan".
Förmiddagen tillbringade däremot LO i ladugården (jag for hem och saltsprutade skinkor). Blev tvungna att ringa veterinären då en nykalvad kviga såg hängig ut och var lågtempad. Troligen en coli. En juverdel ser inte bra ut. Då Veterinären ändå var här passade han på att avhorna 6 kalvar också. Ska visst ta resten till veckan.
Och har man sett? Blir det påsk-ällingar tro? Denna myskanka fick 7 i somras. Tänk att hon verkar trivas i sommarhönshuset. Vi har haft en värmelampa där inne så dom har inte frusit alls.
Blir alltså extra-ompyssling nu i helgen.
Ja helgen ja. Påsken är igång med skärtorsdagen. Två röda dagar på var sida om helgen blir 4 dagar i ladugården för LO och mig. Fast nu måste jag ju faktiskt berätta att påskaftonsmorgonen tänker drängen göra förmiddagens pass. Gullaligen så bra. Tror jag ska sova till 8 då . Det blir sovmorgon det.
Sen ska vi ha traditionsenligt påskmiddag. I år hos Jennie och Erik. Jag torde nog smygsmaka skinkan , men den är tänkt till påskaftonens middag. Sen har vi planerat att göra en ugnsstekt lax ( sån där helsida). Men lite "påskplockmat" också såklart. Vad är en påsk utan ägg, sill, prinskorv, ugnsomelett med svampstuvning och Janssons? Fast man behöver kanske inte göra så stora formar. . . . Kanske. . .
I måndags så åkte vi in till staden för att hämta nån grej till nån av traktorerna och så Granngårdsbesök. . .Kjell och Company och Clas Olsons fick också besök. Okej då, jag hann in på Lindex och inhandlade en ny vårjacka. De gamla börjar vara lite omoderna. Lite måste man ju få "hänga med". . Men sen smet vi in på Il Padrino och tog en pizza. . . .Hur ljuvligt smakade inte den. Jag beställde en Quatro Stagioni. Tänk att pizza smakar så mycket bättre i rätt miljö. Jag åt på den restaurangen under senare delen av 70-talet då jag gick gymnasiet inne i Ö-vik.( Drygt 40 år sedan??? Oj så gammal jag helt plötsligt blev) Så matstället har funnits länge. Men pizzan smakar fortfarande som "gudarnas nektar och ambrosia". Sen är det skönt att ta en mikropaus tillsammans med LO nån gång per år.
Nu ska jag fortsätta med lite påskstök. Nej, nej , nej inget allvarligt , men lite kan man ju påska till det. Liksom bara för att. . . Ska se om vi inte ska ta och titta på nån bra film ikväll och smygbörja på påskgodiset. Medan vi tittar på den så kan jag virka klart duken jag tänkt ha på soffbordet. Jag lovar att lägga ut bilder så nån kan bli imponerad av min "flit" . Men faktiskt såna pausar är bra för min själ, så jag bryr mig egentligen inte om vad någon annan tycker . Visst låter det ganska som en god plan?
I morgon bitti går vi på första delen av helgpasset.
GLAD PÅSK till alla och envar. Ät mycket ägg, skinka, sill, Janssons och allt annat ni förknippar med vår och påsk. Men svenska till påskmaten i största möjliga mån.
Svenska råvaror är både salmonellafria och pencillinfria . Jag är också helt övertygad att allt är framtaget med största kärlek och omvårdnad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar